Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 101110 20
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  59 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Rondul de dimineață


Rondul de dimineaţă: ...unde ne permitem să mergem de sărbători?

17/11/2012 09:40:40 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Se simte deja plutind în aer atmosfera de sărbători iar agenţiile de turism au sărit deja cu oferte: culmea, se pare că e mai ieftin să petreci în Viena sau Roma decât pe Valea Prahovei. V-aţi planificat deja sărbătorile? Preferaţi sărbători pe drumuri sau în sânul familiei?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...câtă toleranţă încape într-un suflet?...

16/11/2012 09:00:10 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Este ziua în care creştinii îl celebrează pe Sfântul Apostol Matei (în ebraică „darul lui Dumnezeu”) cel care a scris Evanghelie a Noului Testament. Este şi ziua internaţională a toleranţei, motiv pentru care întrebăm: cum toleraţi până acum emisiunile electorale locale? Cât de îngăduitori se cuvine să fim?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Pe apa sâmbetei. Scandalul cu fotbaliştii transferaţi...

15/11/2012 09:50:11 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) S-au încins minţile, de câteva zile, pe marginea scandalului cu transferuri de jucători: se vehiculează milioane de euro, câştigate de şefii fotbalului românesc (printre care şi Jean Pădureanu). 8 inculpaţi au primit mai mulţi sau mai puţini „ani grei de închisoare”, dar sentinţa nu este definitivă. Credeţi că va fi?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Despre nevoile unora şi reacţiile celorlalţi...

14/11/2012 09:10:31 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Vine o vreme în viaţa oricărui bistriţean onorabil în care se confruntă cu o situaţie greu de descris. Cum ar fi aceea de a surprinde un alt bistriţean care îşi face nevoile în faţa unui zid, a unui gard, oriunde – numai într-o toaletă nu. Cum procedaţi în asemenea cazuri? Îl apostrofaţi cu un „mă, nesimţitule...”?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Vă imaginaţi viaţa fără internet?!...

12/11/2012 10:05:00 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Prin 1990, tot pe 12 noiembrie, programatorul englez Tim Berners-Lee publica o propunere revoluţionară pentru dezvoltarea World Wide Web. Dar după ce i-au dat drumul, asistând la ascensiunea-i fulgerătoare, acum e greu să ţină în frâu pirateria... De ce să fie totuşi pedepsiţi cei care iau de pe net filme şi muzică?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Cu ce ne alegem din campania electorală...?!

11/11/2012 09:40:06 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Ziua de ieri a stat, pentru unii, sub semnul primelor lansări de candidatur. Campania electorală din acest an se anunţă însă cam sărăcăcioasă: candidaţii nu mai au voie să ofere alegătorilor zahăr, făină, alcool sau tutun! Dramatic! Păi fără astea, care să mai fie şpilul şi miza? O brichetă?:)
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...La ce vă folosesc cauciucurile de iarnă?!

10/11/2012 09:40:21 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Ceaţa ne învăluie ameninţător, temperaturile au scăzut semnificativ – semne clare că iarna se apropie vertiginos. Aţi apucat să vă cumpăraţi anvelope de iarnă? Le cumpăraţi ca să nu primiţi amendă sau pentru că sunteţi cu adevărat convinşi de utilitatea lor? Câte ierni aţi traversat în cauciucuri de vară...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Ce forţă e necesară pentru a (în)frânge o pubelă de plastic?

09/11/2012 09:20:30 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Sub impactul forţelor distructive, una dintre pubelele de plastic în care bistriţenii ar trebui să-şi colecteze selectiv mizeria s-a frânt. Să ne imaginăm că un Bruce Lee local o fi avut ceva de împărţit cu biata pubelă? Câtă forţă o fi necesară pentru a îndoi în asemenea hal cutia uriaşă?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Este bătaia ruptă din rai? Credeţi în îngeri?...

08/11/2012 09:20:12 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Tocmai astăzi, când Google sărbătoreşte 165 de ani de la naşterea lui Bram Stoker, „creatorul” celebrului personaj Dracula (sărbătorit cu vârf şi îndesat de comunitatea bistriţeană), este şi ziua îngerilor... Aţi simţit prezenţa îngerilor în vieţile voastre? Credeţi că bătaia e ruptă din rai?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...aţi îndrăzni să folosiţi o armă de foc în anumite cazuri...?

06/11/2012 09:40:10 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Zilele trecute s-a descoperit că doi bărbaţi din Monor aveau asupra lor arme de tir sportiv, fără a avea, însă şi permisele de port-armă necesare. Fapt care ne-a amintit cazul mai vechi al celebrului soţ care a tras în amantul soţiei, confundându-l cu un hoţ... În ce condiţii dramatice aţi folosi voi arme de foc?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Niciodată toamna nu fu mai frumoasă sufletului nostru bucuros de moarte...

05/11/2012 09:23:38 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Vorba poetului, a venit toamna cea frumoasă pentru sufletele bucuroase de moarte... Încă de ieri au început accidentele cu morţi şi răniţi grav, vulpi turbate, cai alunecaţi în fântână sau zdrobiţi pe şosele. De ce asociem oare toamna cu anotimpul tristeţilor şi al depresiilor? De ce ne-ar fi teamă de moarte?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Cică oamenii religioşi fac mai mulţi copii decât ateii...

04/11/2012 09:00:00 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Cercetătorii americani au descoperit că religia are fundamente biologice: încrederea în Dumnezeu este direct proporţională cu numărul de copii: cu cât crezi mai mult în dinivinitate, cu atât faci mai mulţi copii. Pe de altă parte societatea îi cam condamnă pe cei care se înmulţesc „necontrolat”...Cum e mai corect?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...băncile: Dumnezeul zilelor noastre?...

03/11/2012 09:00:19 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Grea şi ingrată meserie – cea de bancher... Mai ales azi, când sunt atât de puţini cei care se pot lăuda cu performanţa de a nu avea niciun credit pe nicăieri. Cum vă descurcaţi cu plata ratelor? Sunteţi mulţumiţi de serviciile bancare din Bistriţa? Reuşiţi să dormiţi noaptea liniştit sau vă macină grija datoriilor?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Luminaţia, un obicei pe cale de dispariţie?...

02/11/2012 08:45:50 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Spre deosebire de anii trecuţi, parcă Luminaţia de ieri a fost mai înnegurată: cimitirele n-au mai luminat feeric din cauza vântului, oamenii au părut cam grăbiţi „să-şi facă datoria” sau au fost de-a dreptul trişti că n-au mai avut cui să dea pomana adusă. Să fie Luminaţia pe cale de dispariţie?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Cum se organizează un flagrant impecabil? De ce?!

01/11/2012 09:00:39 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) O primă definiţie a „flagrantului”, într-un Dex mai vechi, ne informează că acest termen defineşte ceva „care sare în ochi”, ceva izbitor şi evident. Nu pare uşor absurd să organizezi un flagrant în interiorul unei „familii”, fie ea doar o familie politică? Nu seamănă a mică trădare?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...cei mai bogaţi dintre cei bogaţi...

31/10/2012 09:30:14 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) În topul celor mai bogaţi români realizat de revista Capital s-au strecurat, şi în acest an, doi bistriţeni. La ce ne foloseşte un asemenea top? Vă simţiţi mândri pentru că doi bistriţeni se numără printre cei mai bogaţi? Ce ar fi de învăţat din exemplul lor? Ce anume vă face să vă simţiţi bogat?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Invazia extratereştrilor politici...

30/10/2012 09:45:44 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) A rămas celebru în istorie episodul cu americanii agitându-se îngroziţi de sfârşitul lumii şi invazia extratereştrilor. În realitate, nu era vorba decât de o piesă de teatru radiofonică pe care oamenii au luat-o prea în serios. Se apropie oare sfârşitul lumii dacă vedeta Anca Cârcu va candida pe listele PRM?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...ce să mai stoarcem din mitul lui Dracula?....

29/10/2012 09:40:09 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) În plin sezon al vrăjitoarelor, petrecerile cu specific „fac ravagii”: la Tihuţa dar şi la Bran, iubitorii de senzaţii tari au fost prezenţi cu sutele. Să fie un semn că mitul lui Dracula poate fi încă exploatat turistic? Ce-ar fi în plus de făcut pentru a câştiga bani şi turişti de pe urma lui Dracula?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...cocktailul Molotov din automatele de cafea...

28/10/2012 09:05:32 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) De câte ori nu v-aţi trezit dimineaţa fără niciun chef de a spăla filtrul sau ibricul, pentru a pune de-o cafea proaspătă? Aşa că ne repezim la primul automat de cafea şi pentru doar 1 leu, ne cumpărăm un espresso preparat în câteva secunde! Obişnuiţi să beţi cafea de la dozator? Vi se pare bună sau periculoasă?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...”Hei, hei, naşule, dă-te dumneata într-o haltă jos, trenul nostru e un tren frumooos!”...

27/10/2012 09:15:17 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Vă mai amintiţi melodia celor de la Iris, lansată undeva la începutul anilor 80, cea care vorbea despre un tren bun, al celor fără bani, un tren frumos în care naşul era invitat să coboare jos din tren? Dar credeţi că ar fi posibilă viaţa fără naşi? Ar mai avea un sens?!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă:...Puneţi mâna pe mătură dacă nu vreţi amenzi usturătoare!...

26/10/2012 09:10:10 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Se anunţă vremuri tulburi şi mohorâte în Bistriţa, dar suntem invitaţi să trecem peste astenia de toamnă, să ne luăm inima-n dinţi şi să punem mâna pe mătură! A început deja curăţenia de toamnă şi dacă nu vă executaţi rapid, riscaţi să primiţi amendă de la stăpânire!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Armata e cu noi!...

25/10/2012 08:55:27 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Unii au de sărbătorit azi Armata Română, alţii se gândesc cu nostalgie la MS Regele Mihai I care împlineşte azi 91 de ani, în timp ce alţii au chef poate să-l celebreze pe Pablo Picasso, născut tot într-o asemenea teribilă zi de toamnă. Aţi fi preferat o monarhie sănătoasă în locul originalei noastre democraţii?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...De ce scapă diplomaţii basma curată după accidente?

24/10/2012 09:10:19 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... După incidentul din 2004, când un angajat al Ambasadei SUA l-a ucis pe Teo Peter de la Compact fără să păţească nimic, un alt scandal similar este pe cale să fie elegant muşamalizat... De ce nu se poate face nimic în cazul diplomaţilor cu imunitate? De ce-o fi legea atât de permisivă în cazul lor...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Rovinieta, bat-o vina!...

23/10/2012 08:55:12 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) După ce că benzina se scumpeşte de la o săptămână la alta fără să poată nimeni controla preţul corect, după ce că există atâtea amenzi şi taxe usturătoare, cei de la Drumuri Naţionale vin cu camera mobilă în vizită prin judeţ pentru o amendă în plus! Curând, vom avea de plătit rovinieta şi dacă circulăm prin oraş ...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Despre cei care ne opresc pe stradă, ne pocnesc cu întrebări încuietoare şi ne dăruiesc câte un Turn de Veghe...

22/10/2012 09:00:19 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Este ziua internaţională a misionarilor, a celor care îndrăznesc să-şi ia bocceluţa în spinare pentru a cutreiera alte zări, alte tărâmuri, pentru a propovădui cuvântul lui Dumnezeu... Cum vi se par acei misionari care se plimbă pe străzile Bistriţei şi vă dăruiesc reviste gen Turnul de Veghe...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...lupii tineri din politica locală...

21/10/2012 09:15:07 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Partidul ex-premierului Răzvan Ungureanu şi-a făcut cuib şi la Bistriţa, are deocamdată 30 de membri şi este condus de un fost PDList care a renunţat la partidul mamă pentru că nu se putea afirma... De ce refuză tinerii să se implice în politică? E nevoie de pile, de "papagal" sau de tupeu în politică?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...dăm jos milităria din pod...?

20/10/2012 09:30:04 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Trăim vremuri suficient de tulburi pentru ca o eventuală ameninţare de război să nu mai pară decupată din filme sau cărţi, ci cât se poate de reală şi apropiată. Conflictele armate în lume nu sunt puţine. Tinerii, în schimb, nu se mai înghesuie la armată ca-n alte vremuri... Oare de ce...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...”Cine ţi-a dat, bre, permisul de conducere!?”...

19/10/2012 09:30:02 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Deseori, atunci când ne enervează câte un şofer în trafic, înainte de a-l apostrofa, ne răţoim la el (mai mult sau mai puţin retoric) întrebându-ne oare cine i-o fi pus carnetul de conducere în braţe. Se pare că bistriţenii ratează cu graţie examenele de conducere. Din vina cui, oare?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...cel mai tare din parcare...

18/10/2012 09:45:21 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) În paralel cu Congresul PPE la care au fost invitaţi o sumedenie de leaderi europeni, pe un stadion bucureştean s-a dezlănţuit ieri seară forţa USL în prezenţa unor şefi surâzători şi sclipitori, parcă deja învingători... V-au convins discursurile de pe Naţional Arena? V-a plăcut cum a intonat Andra imnul de stat?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...ce mai tristeţe... Becali între liberali...

17/10/2012 09:15:21 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) E clar, trăim în ţara tuturor posibilităţilor: fostul candidat la primărie, afaceristul Lucian Adrian Ungur este student la Teologie iar Becali a devenit, spre surpriza dar şi dezgustul multora, candidatul susţinut de liberali împotriva lui Diaconescu. Brătianu sau Kogălniceanu s-ar răsuci, poate, în mormânt...
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro